DOPORUČENÍ

Jak nastartovat den s ranní rutinou?

ranna rutina

Chceš nastartovat den se skvělou ranní rutinou? Budík, namísto telefonu pod hlavou. ⏰ Voda jako první věc po probuzení.🚰 To je jen zlomek toho, co by měla obsahovat tvoje ideální ranní rutina. Jak si ji však přizpůsobit tak, aby tě neotravovala, ale naopak ti zlepšila den hned ráno? 🤔 Pojďme se spolu podívat na tipy od nás. 👇

Na začátek si přiznejme, že žádné ráno není stejné a je to v pořádku. 😌 Nenaháněj se a dopřej si čas pro sebe tehdy, když to bude možné.

S ranní rutinou přichází klid a ticho 🧘‍♀️

Je pro tebe životní zaneprázdněnost nezbytností? Ať už je to hluk reklam a sociálních médií podněcujících nejistotu, nebo práce, která je občas náročná, čas na zpomalení a vydechnutí může být neuvěřitelně prospěšný. Když si ráno uděláš čas na meditaci, zanedlouho můžeš na sobě spatřovat vědecky podložené výhody, jako například:

✔️ Zvýšená odolnost vůči stresu

✔️ Zvýšená pozornost

✔️ Zvýšená empatie

✔️ Zvýšený dopamin

Péče se zubním kartáčkem a nití 🦷

To, zda si čistit zuby před nebo po snídani, si můžeš přečíst v našem starším článku . Dobrá rutina péče o ústní hygienu však nemusí být komplikovaná, musí být jen konzistentní.

Pokud je to možné, doporučujeme ti používat elektrický zubní kartáček, protože je nejlépe přizpůsoben k dosažení správného čištění zubů. Například LED Sonický zubní kartáček DayNight je až 7x efektivnější než běžný zubní kartáček. 😱 Navíc díky LED světlu je skvělým pomocníkem pro bělení zubů.

Zuby si hlavně čistí jemně, čímž se vyhneš poškození dásní a skloviny zubů. Nakonec své zubní rutiny nezapomeň ani na zubní nit.

Začni s ranní rutinou a dopřej si zdravou snídani 🍓

Spousta lidí má zeleninu (zejména tu zelenou) zakotvenou spíše s obědem nebo večeří. Pokud ovšem opravdu chceš začít den správně, doporučujeme ti zařadit do ranní rutiny trochu zeleniny jako špenát, brokolice, okurka a pod. 🥦 Tvé tělo ti poděkuje za příval vitamínů i antioxidantů. Vitamin C navíc pomáhá udržovat zuby a dásně zdravé a silné.

Máš ráda spíše ovocnou snídani? Dopřej si jogurt a bobulové ovoce. Vyhni se však ochuceným jogurtům. Raději sáhni po těch zdravějších alternativách, jako je například řecký jogurt. Kromě vysokého obsahu bílkovin, pomáhá vápník v jogurtu udržovat tvé zuby a kosti zdravé a silné. Jogurt navíc obsahuje fosfáty, které pomáhají remineralizovat a posilovat zuby. Jahody a borůvky, jsou bohaté na antioxidanty a živiny a zároveň mají nízký obsah cukru. 😍

sonicky kartacek

Gesto SEBELÁSKY 🥰

Je jen málo věcí, které pro sebe můžeš udělat víc než osobní rozvoj. Zkoumání, budování a zavádění ranní rutiny do tvého života je podobné, jako když se na začátku každého dne pořádně obejmeš a pošleš energii od hlavy až ke svým patám a řekneš si, že za to stojíš.

Samozřejmě, že ranním gestem sebelásky je i čas s kávou v ruce a rande se sebou v koupelně, než se chystáš do práce. Zkus si však ráno sdělit i pár pozitivních afirmací, které posílí tvé mentální zdraví a sebevědomé myšlení. Mohou tě motivovat k tomu, abys v sebe po celý den věřila. Příklady běžných afirmací, které můžeš vyzkoušet, jsou: Těším se na tento den. Jsem vděčná za svoji práci. Budu mít úspěšný týden. 🙌

Řekni si je nahlas nebo si je napiš do deníku každé ráno, aby sis vypěstovala pozitivnější pohled na svět kolem tebe.

sebelaska

Důslednost je ctnost králů 👑

Mantrou k dosažení konzistentnosti ve tvé ranní rutině je „zlepšit se a lepšit se“. Když si toho na sebe vezmeš hodně, nikdy nedosáhneš všeho na 100 %. Raději si své cíle rozbij a postupně je do života aplikuj po malých kouscích.

Doufáme, že se ti podaří do své ranní rutiny zavést dosažitelné změny. Budeme rádi, když se přidáš k naší komunitě na sociálních sítích a na našich cílech budeme pracovat společně. ☀️💪 A přejeme ti, ať jsou tvá rána tak zářivá jako tvůj úsměv! 🤩

Related Posts