DOPORUČENÍ

Proč je potřebná péče o dásně?

ďasien

O udržování dobrých návyků pro zuby jsme si již řekli hodně v předchozích článcích. 🦷 Známe spoustu tipů k tomu, aby byly naše zuby stále bílé a zdravé. Záleží však také na zdraví dásní. ☝️ Přečti si důvody, proč je důležité myslet během své rutiny i na ně.

Pět důvodů, proč bys neměla dásně opomíjet:

😓 Bolest

Špatná ústní hygiena je hlavní příčinou onemocnění dásní. Onemocnění dásní je infekce, která vede k otoku dásní, citlivosti, krvácení a jiným bolestivým příznakům. Čištění zubním kartáčkem, zubní nití a pravidelné návštěvy zubaře mohou zabránit většině případů onemocnění dásní.

😓 Zápach z úst

Přetrvávající zápach z úst je obvykle způsoben onemocněním dásní. Onemocnění je způsobeno nahromaděním povlaku na zubech a dásních. Povlak je tvořen bakteriemi, které uvolňují toxiny se silným nepříjemným zápachem. Správná péče o dásně ti pomůže vyhnout se tomuto problému! 🙌

😓 Ztráta zubů

Pokud zanedbáváš zdraví dásní, onemocnění dásní může způsobit až ztrátu zubů. Je to dokonce číslo 1 příčina ztráty zubů u dospělých! Jak nemoc dásní postupuje, dásně se odtrhávají od zubů, čímž se uvolňují. Nakonec, bez stabilní podpory dásní, zažiješ ztrátu zubů. 😰 I když jsou k dispozici vynikající řešení náhrady zubů, je lepší a cenově dostupnější zachovat si přirozené zuby.

daynight produkty😓 Jiné zdravotní problémy

Když je jedna část těla nezdravá, může to přispět k problémům v jiných tělesných systémech. Například onemocnění dásní je spojeno s jinými tělesnými infekcemi a problémy, jako jsou respirační choroby, srdeční choroby, cukrovka 2. typu a sepse. Výzkum také ukazuje, že onemocnění dásní může souviset s rychlejším poklesem u pacientů s demencí.

🙏 Lépe vypadající úsměv

Nahromadění povlaku na zubech a podél linie dásní ovlivňuje jak vzhled tvého úsměvu, tak jeho zdraví. Když povlak ztvrdne, stává se z něj zubní kámen, který je porézní a snadno se obarví tím, co jíš a piješ. Zubní kámen, který bezpečně odstraní jen speciální nástroje, dodává zubům žlutohnědou barvu. Kromě toho podrážděné dásně vypadají červené a jsou náchylné ke krvácení.

Obavy o zdraví a vzhled zubů a dásní mohou způsobit nepříjemné pocity. Ale pokud se staráš o své zuby a dásně, budeš mít mnohem lepší dny díky svým bělejším a zářivějším zubům.

Jak o ně poctivě pečovat?

✔️ Zubní nit

Používej zubní nit alespoň jednou denně. To pomáhá odstranit povlak a jídlo, které je mimo dosah zubního kartáčku. Nezáleží na tom, kdy používáš zubní nit. Udělej to večer, ráno nebo po obědě… jednoduše na to mysli!

✔️ Přestaň kouřit

Víme, že tuhé kuřáky nedonutíme přestat úplně. Rádi však poukazujeme na důvody, díky kterým snad kouření alespoň omezíš. Kouření je silně spojeno s nástupem onemocnění dásní. Jelikož kouření oslabuje tvůj imunitní systém, ztěžuje také boj proti infekci dásní. Kouření navíc ztěžuje hojení dásní, když už byly nebo jsou poškozeny.

 

 ✔️ Čisti zuby dvakrát denně ale vypláchni si je častěji

Ideální je pročistit si zuby vodou po každém jídle. To pomáhá odstranit jídlo a plak zachycený mezi zuby a dásněmi. Nezapomínej při čištění zubů i na jazyk, protože ten zachycuje bakterie nejraději.

 ✔️ Tvůj zubní kartáček by měl mít měkké štětiny.

Ideální, pokud by si zvážila sonický zubní kartáček. O benefitech elektrického zubního kartáčku se dočteš i v našem článku. Všechny naše produkty však jsou uzpůsobeny na citlivost zubů a potřebnou péči o ně. Pokud tě tedy stále více láká manuální zubní kartáček, u nás najdeš ultra měkká vlákna pro účinné odstranění povlaku.

sonicka kefka✔️ Používej terapeutickou ústní vodu

Terapeutické ústní vody, které jsou obvykle volně prodejné, mohou pomoci snížit tvorbu povlaku, zabránit nebo snížit zánět dásní, snížit rychlost vzniku zubního kamene nebo kombinaci těchto výhod.

✔️ Používej fluoridovou zubní pastu

Ujistěte se, že si vybíráš zubní pastu, která obsahuje fluorid. Potom je na tobě už jen chuť a barva! Naše Queen pasta tě osloví růžovou barvou a tou nejlepší příchutí jahody a mentolu. 😋

queen pastaDoufáme, že si při každém čištění zubů vzpomeneš i na potřebu správné péče o dásně. Přidej se k naší komunitě na sociálních sítích a starej se s námi o zdravý a bílý úsměv. 🤍

Related Posts