DOPORUČENÍ

Zlozvyky, které poškozují tvé zuby a tipy, jak je napravit

zlozvyky

Zuby hrají důležitou roli v našem fyzickém zdraví a tělesných funkcích. Pomáhají nám správně žvýkat potravu, aby se dala lehce strávit a vstřebat do našeho těla, umožňují správnou výslovnost slov a zlepšují strukturu obličeje. 🙌 I když si horlivě čistíme zuby a používáme zubní nit, někteří z nás mají špatné návyky, které zuby poškozují. Pokud se nezabrání těmto návykům, mohou mít dlouhodobý vliv na zdraví. 😥

 Udržuj své zuby zdravé tím, že vyřadíš zlozvyky, které poškozují tvé zuby:

 🚬 Kouření – cigarety a jiné tabákové výrobky (včetně vapingu) poškozují nejen tvé celkové zdraví; mohou tě také vystavit riziku několika problémů se zuby. Kouření barví zuby, může způsobit onemocnění dásní a parodontu a může dokonce vést k předčasné ztrátě zubů. Dokáže snížit tvorbu slin, čímž se zvyšuje riziko zápachu z úst (způsobeného škodlivými bakteriemi a rozkladem potravy) a zubního kazu.

 🤚 Kousání nehtůKousání nehtů nezpůsobuje jen praskání, lámání nebo opotřebování zubů; způsobuje také dysfunkci čelisti. Při okusování nehtů jsou tvé čelisti umístěny v nepřirozeném úhlu tak, že spodní čelist vytlačuješ z linie. Kousání nehtů může navíc zanést škodlivé bakterie do úst. účinky cucání palce

daynight set

🦷 Skřípání zubůMnoho lidí si podvědomě skřípe zuby, zvláště když spí. Tento stav je známý jako bruxismus, stav způsobený stresem nebo poruchou dýchání ve spánku, jako je spánková apnoe. Postupem času může tento zvyk vyústit v bolest čelisti, hlavy, předčasného opotřebování zubů a nesprávného nastavení čelisti.

☕️ Kávu pi s mírou – Stejně jako kouření cigaret a tabáku, i káva může obarvit zuby. Přidání většího množství cukru a pití několika šálků kávy každý den může způsobit, že tvé zuby budou matné a zežloutnou. Cukr může také zvýšit riziko zubního kazu.

🌯 Přejídání – Přejídání není nikdy dobré pro tvé zdraví. Může to vést k různým zdravotním problémům, včetně obezity, poruch příjmu potravy a špatného zdraví zubů. Škodlivé bakterie se mohou živit zbytky potravy a cukry mezi zuby. Když se bakterie živí cukrem, produkují kyseliny, které oslabují sklovinu a poškozují zuby a dásně. Záchvatové přejídání často nastává pozdě večer nebo v noci. To může vést k tomu, že budeš spát s nevyčištěnými zuby. Ujisti se, že si zuby čistíš 30 minut až hodinu po jídle, abys předešla zubnímu kazu.

🧊 Žvýkání kostek leduTuhost a nízká teplota ledu mohou způsobit zlomení zubů. Aby ses vyhnula tomuto zlozvyku, pi přes brčko nebo pi chlazené nápoje bez ledu.

 3 dobré návyky, díky kterým budou tvé zuby zdravé:

 Všichni jsme lidé a z času na čas se můžeme přistihnout při těchto zlozvycích. Ale i jen malá změna tvých návyků umí výrazně podpořit zdraví tvých zubů. Vytvoř si správnou rutinu, abyste zabránili problémům se zuby.

 ✔️ Správná technika čištění zubů – Čištění zubů dvakrát denně odstraňuje plak a udržuje zuby čisté. To však může být účinné jen při použití správné techniky i výběru zubního kartáčku. Proč ti doporučujeme sonický zubní kartáček se dozvíš v našem starším článku.

sonicka kefka

✔️ Zdravá a vyvážená strava – Potraviny, které jíme, hrají významný faktor pro naše celkové zdraví a zdraví ústní dutiny. Dbej na to, abys do svého jídelníčku zařadila zdravé potraviny, jako jsou ořechy, sýr, ovoce, zelenina a kuřecí maso, neboť jsou prospěšné pro zdraví ústní dutiny. Například sýr stimuluje slinné žlázy, aby zvýšily produkci slin a pomohly tak neutralizovat kyselinu v ústech.

✔️ Dostatečná hydratace – Správná hydratace je nedoceněným tajemstvím zdravých zubů. Když není možné čištění kartáčkem, vypití sklenice vody pomůže smýt z úst částice jídla, bakterie a kyseliny. Správná hydratace udrží tvé zuby (a dásně) zdravěji a silněji.

Udělej vše pro to, abyste si udrželi zdravé zuby. 🤩 Sleduj nás na sociálních sítích a poznej další tipy pro krásný bílý úsměv.

Related Posts