DOPORUČENÍ, ODPORÚČANIA

Jaký má kouření IQOS vliv na naše zuby?

koureni

Patříš i ty do kategorie kuřáků? 🧐🚬 Kouříš klasické cigarety či IQOS? Kouření způsobuje změnu barvy zubů a oslabuje dásně, což může vést k různým onemocněním dutiny ústní. Přečti si, jak kouření ovlivňuje barvu tvých zubů a jak je udržovat bílé a zdravé.

Škodí kouření IQOS méně?

Klasická cigareta 🚬 obsahuje tabák, ke kterému jsou přidána různá aditiva, jako je čpavek a sladidla, aby si kuřák vytvořil ještě hlubší vztah s cigaretou. Nikotin, který je vysoce návykový, amoniak či kyanid. Cigareta mimo jiné zanechává i nepříjemný zápach. Jelikož obsahuje nejvíce škodlivých látek, zuby jsou po jejím dlouhodobém užívání žluté nebo šedé barvy a dásně jsou náchylnější k různým onemocněním a krvácení.

iqos

IQOS je novinka na trhu, kterou má v oblibě stále více lidí. Zařízení jsou bez kouře a zanechávají méně přetrvávajícího zápachu v porovnání s běžnými cigaretami. Ale ani tyto bezkouřové výrobky nejsou bez rizika. Obsahují stále nikotin, který je návykový. Stejně tak mohou uškodit tvé dutině ústní a zdraví zubů.

Proč kouření škodí ústní dutině?

🔞 Odpověď je nikotin. Ať je to žvýkací tabák, nikotinové polštářky, elektronické cigarety, nebo cigarety tato látka stahuje cévy, a proto mají dásně malou obranyschopnost proti bakteriím, které máme v ústech .

Kuřáci jsou velmi ohrožená skupina lidí, jsou náchylnější k různým infekcím a nemocem a týká se to i jejich stavu zubů. Mají 4 až 7 krát vyšší riziko vzniku parodontitidy než nekuřáci. 🩸Proto zbystřete již při občasném krvácení dásní. I když se na první pohled může zdát, že se nejedná o závažný problém i malé krvácení je třeba mít na pozoru, abyste předešli paradontitidě.

A co kouření a bělení zubů?

Kouření způsobuje zabarvení zubů a proto musí kuřáci dodržovat důkladnou zubní hygienu . To znamená:

          čištění zubů zubním kartáčkem a pastou 2x denně

          použití zubní nitě nebo mezizubního kartáčku

          absolvovat 2x ročně dentální hygienu.

Pro dosažení bělejšího úsměvu bez fleků ti doporučujeme do své rutiny zařadit i náš DayNight set, který neobsahuje škodlivou chemii a je šetrný k citlivým zubům a dásním. Nejlepších a dlouhotrvajících výsledků dosáhneš i díky bílé dietě. To znamená, že budeš méně kouřit a vyhneš se jídlům a nápojům, které barví zuby.

A pokud hledáš produkt, se kterým už za pár dní dosáhneš krásných výsledků, pak je zde náš DayNight LED Whitening Kit , který obsahuje účinnou a šetrnou kyselinu ftalimidoperoxykapronovou (PAP). 🥳Právě tato složka v našich produktech zajišťuje šetrné vybělení zubů. Obsahuje také další složky, které posilují a remineralizují tvé zuby.Led Whitening Kit

Přidej se do naší komunity , rádi uvidíme tvůj bílý úsměv a možná i tento článek přispěje k tomu, abys udělal něco pro své zdraví a kouření omezil. Pojď na tuto cestu s námi!

Related Posts