DOPORUČENÍ

Jak zpomalit žloutnutí zubů?

zltnutie zubov

Jestli mezi tvoje oblíbené nápoje patří káva nebo džus, tak rozhodně čti dále. ☕ Není to však jen o nich. Co všechno ovlivňuje barvu tvých zubů a jak zastavit žloutnutí zubů? 🤔

Co způsobuje žloutnutí zubů?

I když je pravda, že zuby můžou ztratit část svého perleťově bílého lesku v důsledku skvrn od tmavých nápojů, no dá se to lehko odstranit pravidelným čištěním zubů nebo během pravidelné návštěvy u zubaře, jestli jsi to nenechala zajít příliš daleko. Nejčastější důvod žlutých zubů je však pod povrchem. Pod vnější vrstvou skloviny je žluté jádro nazývané dentin. Když se tvoje sklovina opotřebovává potravinami, skřípajícími zuby, škrábanci a přirozeným stárnutím, tato žlutá vrstva se přibližuje k povrchu, čímž se tvoje zuby zdají stále žlutější. Genetika též hraje významnou roli ve žlutosti tvého dentinu nebo tenkosti skloviny. Žloutnutí zubů se však dá aspoň zpomalit. Přečti si naše doporučení. 👇

Jak zpomalit žloutnutí zubů?

✔️ Zjisti podíl svého plaku

Dnes už existuje množství indikátorů zubního povlaku. Jsou to převážně tablety, které GUM zvýrazní bakteriální vrstvu povlaku na povrchu zubu, a ukážou tak, které oblasti jsou potřeba důkladně čistit. 

✔️ Pozor na žloutnutí zubů. Oplachuj si ústa po jídle

Ideální je, aby sis vypláchla ústní dutinu po každém jídle. Když se nemůžeš dostat do koupelny, stačí si vzít pohár s vodou, napít se, opláchnout a polknout. 

✔️ Přejdi na elektrický zubní kartáček a zpomal žloutnutí zubů

Sonický zubní kartáček od DayNight je totiž až 7x efektivnější než běžný kartáček. Efektivně ti odstraní zubní povlak a nečistoty i v těžko dostupných mezizubních prostorech. 

sonicka kefka daynight

✔️ Popíjej brčkem

Abys předešla zabarvení, hlavně po bělení, zvaž pití nápojů, jako je káva, čaj a cola přes brčko, aby ses vyhnula opětovnému zabarvení zubů. Možná to nezní lákavě, ale rozhodně je to efektivní způsob. Nezapomínej však na naši planetu a vyber si ekologičtější variantu.

✔️ Vyzkoušej Led Whitening Kit a zastav žloutnutí zubů

Aby ses nemusela úplně zbavit svých oblíbených nápojů, doporučujeme ti náš LED náustek. Zbavíš se díky němu fleků způsobených kávou, cigaretami, genetikou, potravinářským barvivem či stárnutím rychle a jednoduše. Krom toho se však zbavíš hned dalších problémů. Nabízíme ti totiž tři druhy podsvícení – modré pro bělení zubů, červené pro zmírnění citlivosti zubů a fialové pro sterilizování a zbavení zápachu. 

Jestli ses rozhodla pro jakýkoli z tipů, budeme ti držet palce na cestě za zářivě bílým úsměvem. 🦷 Produkty od DayNight ti s tím velmi rádi pomůžou. 🤗

Related Posts