DOPORUČENÍ

Svěží dech k slavnostnímu stolu

vianoce2021

Čekají nás Vánoce a oslavy nového roku. Chceš se bavit bez obav? Přečti si naše tipy jak na svěží dech a seď u slavnostního stolu s hrdým úsměvem. 🥰

První důležitá otázka zní: Proč mi zapáchá z úst? 🙄

Neboj, nejsi v tom sama. Zápach z úst však může mít mnoho příčin.

Halitóza = zápach z úst je problém, o kterém se často mlčí, no trpí ním až čtvrtina dospělých. Hlavním nepřítelem v tomto boji jsou anaerobní bakterie, které se nacházejí v naší ústní dutině. Produkují totiž síru, z které se uvolňují nepříjemné zapáchající složky. Tyto bakterie jsou pro nás na jedné straně velmi užitečné, protože napomáhají správnému trávení.

daynight vianoce 2021

Aké sú najčastejšie príčiny zápachu z úst?

Je ich hneď niekoľko. Najčastejšími je však stres, zubné kazy, hlad, či naopak jedenie aromatických jedál. Nepríjemný dych sa nás však častokrát len snaží upozorniť na iný, dôležitejší problém a preto ho nemôžeme podceňovať. 

Jaké jsou nejčastější příčiny zápachu z úst?

Je jich hned několik. Nejčastějšími jsou však stres, zubní kazy, hlad, nebo naopak jezení aromatických jídel. Nepříjemný dech se nás však častokrát jen snaží upozornit na jiný, důležitější problém, a proto ho nemůžeme podceňovat. 

Jak na svěží dech?

Rozhodně se o to pokus. Jestli jde jenom o problémy s nesprávnou stravou, máme pro tebe řešení. Jestli však budou tvé problémy přetrvávat, určitě by jsi o tom měla komunikovat se svým lékařem. Není se za co stydět!

Pojďme však už na ty vzpomínané tipy. 👇

🪥 Pro svěží dech pij mnoho vody.

Může to být klišé, ale rozhodně nepodceňuj svůj pitný režim. Voda kromě jiného vyplachuje bakterie z úst. Na rozdíl od sycených nápojů neobsahuje cukr nebo kyselinu.

🪥 Nepřeháněj to s kávou, dopřej si čaj. 

Káva má vysoké množství kyselin. Navzdory tomu, jaký má pro nás pozitivní vliv po ránu, dopřej si občas raději čaj nebo smoothie.

🪥 Namísto žvýkačky si pro svěží dech odtrhni mátu. 

Žvýkačky mají ve většině případů v sobě cukr. Radši proto sáhněte po mátě, která obsahuje chlorofyl – funguje proti sloučeninám síry.

🪥 Jablko, mrkev nebo celer

Tvrdá struktura syrové stravy působí doslova jako přírodní zubní kartáček. Bakterie se přirozeně obrušují.

🪥 Probiotika proti kvašení

I když jídlo v žaludku kvasí, tak se látky postarají o nepříjemný dech. Pomůžou probiotika nebo jogurt.

🪥 Nezapomeň na zubní nit

Jestli chceš zabojovat proti zápachu z úst, měla bys používat zubní nit každý den. Zbytky potravin mezi zuby kartáček neodstraní, začnou díky tomu hnít a zapáchat.

🪥 Jestli chceš mít svěží dech dodržuj dentální hygienu 

Při čištění nezapomeň na jazyk. Doporučujeme ti též využít sonický zubní kartáček DayNight, který čistí až 7x efektivněji než běžný zubní kartáček. Nedáš tak možnost bakteriím a zápach nebude mít podmínky na rozvíjení. 

Držíme ti palce! Jestli chceš vědět další tipy o ideální zubní rutině, sleduj nás na našem Instagramu. Přidej se k nám na cestě za krásným úsměvem... 

Related Posts