DOPORUČENÍ

Novoroční předsevzetí – vylepšení zubní rutiny

predsavzatia s daynight

Jsme v tom spolu? Myslím, že každá z nás si dává nějaké předsevzetí nebo minimálně cíle, které by v dalším roku chtěla naplnit. Nový rok je jednoduše ideální čas na pozitivní změny ve svém životě. A nejlepším krokem je zahrnout do svého seznamu novoročních předsevzetí i starostlivost o zdraví.

Jestli změny začleníš do svého denního rozvrhu, změní se návyk dřív, než se naděješ. Časem se tyto návyky stanou trvalou součástí tvojí rutiny. 

Užitečný tip: Při vytváření nových návyků je klíčová důslednost.

Předsevzetí: Rozšířím svoji znalost o zubní hygieně

Díky správné starostlivosti o zuby si nebudeš muset nic odepírat. Budeš se moct usmívat, budeš jíst a pít a nic tě při tom nebude bolet. Navíc díky zdravé ústní hygieně snížíš riziko vzniku onemocnění celého těla = udržení zdravých zubů a dásní je klíčem k udržení celkového zdraví.

Vzdělávání v základech zubní starostlivosti ti pomůže zůstat zdravá a zároveň se budeš moci těšit z překrásného úsměvu.

Předsevzetí: Nezanedbám čištění mezi zuby

Stejně důležitou častí tvé běžné rutiny má být právě čistění mezi zuby. Při pravidelném čistění mezizubních prostorů a správném výběru kartáčku můžeš samu sebe překvapit tím, že zjistíš, že tvé dásně jsou méně citlivé, méně krvácíš a užíváš si jedinečný pocit svěžího úsměvu.

Správná starostlivost o zuby je jednodušší, než si dokážeš představit. Jednoduchá rozhodnutí, která uděláš, můžou způsobit zásadní změny zdraví tvé ústní dutiny.

Jestli chceš praktikovat správnou rutinu starostlivosti o ústní dutinu, měla bys:

Jemně čistit svoje zuby dvě minuty dvakrát denně pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami.

Na udržení zdravých zubů používej zubní pastu s fluoridem. Zubní pasta Queen obsahuje kromě fluoridu sodného i dusičnan draselný, který je ideální na citlivé zubní krčky a dásně.

Aspoň jednou denně si důkladně vyčisti mezizubní prostory. Můžeš použít zubní nit nebo mezizubní kartáček.

Po čištění zubů opláchni ústní vodou nebo antiseptickou ústní vodou.

Vytvoř si ideální večerní rutinu tak, abys si i před spánkem našla čas na správnou starostlivost. 

queen pasta

Předsevzetí: Budu si hledat zdravější alternativy potravin

Omez konzumaci sladkých nebo kyselých potravin a nápojů. Ideálně též mlsání mezi jídly. Minimálně si však po jídle anebo po sladkých nápojích vypláchni ústa vodou. Snaž se jíst mnoho ovoce, zeleniny a jiných potravin nabitých živinami.

Předsevzetí: Budu dbát na barvu svých zubů

Dopřej si profesionální vybělení zubů kdekoliv a kdykoliv díky LED Whitening Kitu. Zbavíš se díky němu fleků způsobených kávou, cigaretami, genetikou, či potravinářským barvivem. Je ideální i na zmírnění citlivosti zubů a zbavení se zápachu z dechu.

daynight led whitening kit

Předsevzetí: Řeknu ne suchu v ústech

Možná tě překvapí, že tvoje sliny mají zásadní funkci při udržování zdraví zubů, dásní a celkově úst. Poskytují sklovině zubů minerály, neutralizují hladinu pH a pomáhají vyplavovat zbytky jídla.

To znamená, že sucho v ústech (známe i jako xerostomie) může přispět k různým zubním problémům.

Kroky ke snížení sucha v ústech mohou zahrnovat:

Žvýkej žvýkačku bez cukru, abys podpořila tvorbu slin.

Na zvýšení tvorby slin zařaď do jídelníčku mléčné výrobky.

Vyhni se nadměrné konzumaci alkoholu.

Právě tento rok může být pro tebe speciální, a to i díky jasným a příjemným předsevzetím. Jdeš s námi do toho? Přidej se k nám i na našich sociálních sítích a společně se dopracujeme ke zdravému a krásnému úsměvu. Těšíme se na tebe.

Related Posts